Sunne gulv

Sunne gulv

Fra Tarkett

Bærekraft – Sunne gulv

Bak vårt arbeid med å produsere bærekraftige gulv ligger en sterk bevissthet om hvordan materialer påvirker luften innendørs og hvordan luftkvaliteten påvirker hvordan vi presterer og har det. Hos Tarkett ønsker vi at alle materialer skal bidra til et godt inneklima.  

Alle gulv fra Tarkett er uten ftalater og biocider. Tarkett er en foregangsbedrift i bransjen når det gjelder produkter med lave utslipp, det vil si emisjoner som avgis fra materialene ved normal bruk (også kalt VOC, eller flyktige organiske forbindelser). Hele 96 % av Tarketts produkter har utslipp som er mer enn 100 ganger lavere enn den strengeste standarden. Alle gulv fra Tarkett har verdier som er mellom 10 og 100 ganger lavere. 

Alle råvarer og produkter som Tarkett produserer og selger i Europa,

Alle råvarer og produkter som Tarkett produserer og selger i Europa, oppfyller kravene i henhold til den europeiske kjemikalielovgivningen REACH, noe som blant annet betyr at ingen av produktene inneholder SVHC-stoffer (Substances of Very High Concern). Vi stiller de samme høye kravene til jomfruelig og resirkulert råvare. Vi lar dessuten et eksternt forskningsinstitutt (EPEA, Environmnetal Protection and Encouragement Agency) kontinuerlig vurdere alle råvarene vi bruker i henhold til prinsippene for Cradle to Cradle. 

Alle produkter fra Tarkett kan vedlikeholdes uten sterke kjemikalier. Tarkett jobber også kontinuerlig med å utvikle installasjons- og vedlikeholdssystemer, for eksempel limfrie modulgulv, som er enda bedre for inneklimaet.  

 

Tarketts arbeid med bærekraft
Tarketts arbeid med bærekraft

Som en av verdens største gulvprodusenter har Tarkett et spesielt ansvar for å drive virksomheten vår på en langsiktig og bærekraftig måte for dagens og fremtidens generasjoner.

Parkett og bærekraft
Parkett og bærekraft

Ca. 65 % av Tarketts treråvarer er PEFC-sertifiserte, noe som innebærer at råvaren kan spores i hvert trinn fra tre til forbruker, og at den produseres på en måte som er bærekraftig på lang sikt både

Laminatgulv og bærekraft
Laminatgulv og bærekraft

Tarketts laminatgulv består for det meste av tre, som er en fornybar råvare. Lær mer om laminatgulvenes positive egenskaper.

Våtromsbelegg, vinylgulv og bærekraft
Våtromsbelegg, vinylgulv og bærekraft

Takket være innovasjonsarbeid og ny teknologi har moderne vinylgulv unike egenskaper som bidrar til et godt inneklima. Les mer om vårt arbeid for å utvikle bærekraftige vinylgulv.