Laminatgulv og bærekraft

Laminatgulv og bærekraft

Bærekraft og Tarketts laminatgulv

Tarketts laminatgulv består for det meste av trevirke, som er en fornybar råvare. Bordene produseres i flere lag, hvor de to nederste lagene består av trevirke. Det vi kaller "dekorlaget" består av papir der vi trykker designet, og det øverste overflatelaget har en preging som gir gulvets overflate en naturtro tekstur.  

Alt trevirke i Tarketts laminatgulv er PEFC-sertifisert. En PEFC-sertifisering garanterer at råvaren er produsert med hensyn til både skogbrukeren og skogen som et natur- og kulturmiljø. Det første handler om ting som lønn og arbeidsforhold. Det andre om bevaring av biologisk mangfold, god vannkvalitet og å verne om verdifulle kulturmiljøer.  

PEFC-sertifiseringen gjør også at råvaren er sporbar (gjennom systemet COC, Chain of Custody), fra treets opprinnelsessted, gjennom all transport og produksjon til sluttproduktet når forbrukeren.   

Laminatgulv og inneklima

Vi ønsker at alle produktene våre skal bidra til god luftkvalitet. Tarketts laminatgulv vedlikeholdes med skånsomme og tørre rengjøringsmetoder (tørrmopp og støvsuger) uten sterke kjemikalier. Alle produkter avgir emisjoner ved romtemperatur, men våre laminater har dokumenterte lave utslipp som ligger langt under grensen for det som er tillatt. Gulvene legges uten lim med det enkle låsesystemet. 

Mer om laminatgulv og vårt bærekraftsarbeid

Laminatgulv Woodstock på hjemmekontor
Laminatgulv inspirasjon

Holdbart, slitesterkt, lettstelt og praktisk. Det er nødvendige egenskaper for et gulv i et hjem med aktivitet, liv og røre. Gulvene er utstyrte med det limfrie klikksystemet 2-lock.

Tarketts arbeid med bærekraft
Tarketts arbeid med bærekraft

Som en av verdens største gulvprodusenter har Tarkett et spesielt ansvar for å drive virksomheten vår på en langsiktig og bærekraftig måte for dagens og fremtidens generasjoner.

Sunne gulv
Sunne gulv

Alle gulv fra Tarkett er uten ftalater og biocider. Tarkett er en foregangsbedrift i bransjen når det gjelder produkter med lave utslipp. Les mer om vårt bærekraftsaftarbeid.

Våre laminatkolleksjoner