Tarkett Prestige Oak Sand parkett er skapt for skandinavisk interiør

Skandinavisk design - naturlig og minimalistisk

Historien bak det som vi kaller skandinavisk design, går helt tilbake til 1950-tallet. Det ble da designet og håndverksprodusert møbler og interiør som alle skulle ha råd til. Møblene hadde rene linjer, produserte av naturmaterialer og de var funksjonelle. Fargepaletten var inspirert av nordens kalde og korte vinterdager, og interiøret skapte en hyggelig og lys atmosfære i hjemmet. Det var også viktig å maksimere lyset i rommet, og der kom de bleke vegg- og gulvfargene inn som vi fortsatt setter pris på sammen med de skandinavisk produserte møblene.

Med et solid fokus på håndverk, materialer og rene linjer, er denne stilen like relevant i dag. Vi verdsetter fortsatt godt håndverk, men har i tillegg økt vårt fokus og våre krav til bærekraft. Dette vil fortsatt bli enda viktigere for produkter som produseres i fremtiden.

Slik velger du gulvene som passer til de skandinaviske interiøret

I det skandinaviske interiøret finner vi gulv med realistiske og ærlige uttrykk som skaper en atmosfære av ro, lys og luftighet. Det trenger ikke nødvendigvis være ekte parkett som blir det naturlige valget for alle. Det er din livsstil og familiesituasjon som skal avgjøre hvilket gulvmateriale som passer for deg.

Lyse skandinaviske parketter

Ekte råvarer og godt håndverk er noe som vi i nord alltid har verdsatt. Dette har ikke blitt mindre med årene, og i tillegg har vi innsett at vi må øke fokuset på bærekraft og produkter som er gode for oss og miljøet. Tregulv har lange tradisjoner, og er en viktig base for det skandinaviske interiøret.

Skap ro og den luftige følelsen i rommet. Lekre ton-i-ton nyanser som fremhever møbler og tekstiler.

Tarkett Heritage Limestone parkett
Tarkett Prestige Oak White Sand parkett

Klikkvinyl med ekte uttrykk

For mange familier og hjem trenger man et gulv som tåler mye. Barn og dyr bør få utfolde seg fritt på et gulv som tåler mye, men som også er både lekkert og komfortabelt.  

Klikkvinylen ser ut som ekte parkett eller steingulv, men har en solidere overflate som oppleves både varm og behagelig. De autentiske stein- og tredesignene er vanskelige å skille fra ekte materialer. Dette er gulv som er lette å legge, og som ikke skaper deg unødige bekymringer for at de lett kan bli skadet.

Bruk møbler som er produserte i naturmaterialer og få den nordiske stilen.

Starfloor Click Ultimate Timeless Concrete Light Grey klikkvinyl
Starfloor Click Ultimate Bleached Oak Natural klikkvinyl

Vinylgulv for alle rom

Vinylgulvenes unike egenskaper i rom som bad og vaskerom, gang og kjøkken er viktige å ta i betraktning når gulv skal velges til boligen. Print og designet på vinylen er så realistisk at du enkelt skaper den autentiske følelsen av naturlige materialer. Dette er gulv som tåler slitasje fra stoler, leker og vannsøl i rom der det er behov for noe ekstra solid.

Ta naturen inn i rommet ved å style med møbler og invetar i naturmaterialer. Slik skaper du den skandinaviske følelsen med et vinylgulv i hjemmet:

Aquarelle våtromsvinyl til bad og vaskerom
Aquarelle våtromsvinyl til vanntette bad

Se de aktuelle gulvene for denne stilen her:

Flere relevante artikler

Parkettgulv fra Tarkett, i en herlig match med skandinavisk design og interiør.
Lekre parketter i naturens egen fargeskala

Parkettene i kolleksjonen Shade har lekre fargenyanser tatt rett fra naturen, nøye valgt ut til å matche skandinaviske innredningstrender og stilarter.

Tarkett Shade Cream White parkett i soverom
Skandinaviske lyse parketter

Lyse parketter med lange planker skaper et skandinavisk uttrykk, og bringer naturen inn i rommet.

Tarkett gulvtrender 2022
Gulvtrender 2022 - tre aktuelle innredningsstiler

Personlig, naturlig og moderne fargeaksenter. Vi vil ha praktiske løsninger, av god kvalitet. Se våre tre utvalgte stiler med gulv for hjemmets alle rom.