Gulvtrender 2022 - tre aktuelle innredningsstiler

Gulvtrender 2022 - tre aktuelle innredningsstiler

Parkett, klikkvinyl med steinmønster og designvinyl til badet

2021 er året som har vært preget av et samfunn i endring, og dette har på mange måter påvirket hvordan vi innreder hjemme. Trygghet, personlighet og bærekraft står sentralt, og er viktige faktorer ved valg av gulv, farger og interiør. Vi presenterer her tre fremtredende stiler, hvor ulike design av vinyl og tregulv, i stor grad fungerer som base, uavhengig av stilvalg.

Personlig og særegent

Tarkett gulvtrender 2022 - Personlig og særegent

Uforutsigbare tider har gjort det viktigere for hver enkelt å utvikle og uttrykke sin egen individualitet, og skape et hjem som gir trygghet og ro. Et hjem familien kjenner seg igjen i, og som gir gode rammer for utfoldelse. Gjenbruk, arvegods og bevisst forbruk preger denne innredningsstilen. De gjenstandene som tas inn i hjemmet er nøye utvalgte, og skal helst ha en historie.
– En harmonisk fargepalett og en kombinasjon av gammelt og nytt interiør, gir gode forutsetninger for å skape et personlig og særegent hjem, sier Rikke Bye-Andersen, trendekspert og gründer av puteprodusenten Gudrun AS.
I denne innredningsstilen finnes ingen regler hva gjelder farger, mønster eller materialvalg. Her vil mønstrede tregulv fungere som en ypperlig base, samtidig som det tilfører karakter og gir en spennende dimensjon.

På bildet over til venstre: Sett opp en fondvegg i vinyl på badet. Dette herlige designet heter Flower Fusion Blue. Personlig, vanntett og vakkert. På bildet over til høyre: Parketten Noble Eik Soho i et klassisk mønster med større ruter, gir et varmt og velkommende inntrykk.

Naturlig og minimalistisk

Tarkett gulvtrender 2022 - Naturlig og minimalistisk

Denne innredningsstilen er sterkt inspirert av den største kunstneren – naturen – og det ryddes plass til rekreasjon og restitusjon. En myk, monokrom palett i beige eller grå, kombineres med naturmaterialer og gjenstander med et sterkt og enkelt formspråk. Det er ikke nødvendig å dekorere alle veggene, men gi heller rom slik at hvert enkelt element får utfolde seg og ta sin plass. Søken etter ro og balanse står sterkt, og innredningsstilen oppmuntrer på mange måter til en langsommere tilnærming til livet.
– Dette er på mange måter en fusjon mellom Japan og Skandinavia, den innredningsstilen som har fått navnet japandi. Her kombineres det rene, stilistiske og ujålete japanske, med det mer koselige og varme skandinaviske, sier Rikke Bye-Andersen.
Et elegant tregulv med brede, lange planker eller naturtro vinyl, gjerne i kombinasjon med en beige fargepalett som går ton-i-ton, er et godt utgangspunkt for denne innredningsstilen.

På bildet over til venstre: Klikkvinylen Starfloor Click Ultimate Timeless Concrete Light Grey i naturtro steindesign. På bildet over til høyre: Varmt og delikat i baderommet med myke kulører i beige. Veggen i vinyl heter Aquarelle Rustic Velvet Linen.

I bildet til høyre ser du parketten Prestige Eik White Sand med sine lange og brede planker som tar naturen med inn i stua.

 

Fargesterkt og harmonisk

Tarketts gulvtrender 2022 - Fargesterkt og harmonisk

Som en forlengelse av ønsket om et personlig hjem, tas det også mer vågale og individuelle valg når det gjelder farge. Svale, myke pasteller som flørter med 80-tallet, gjerne i kombinasjon med ulike nyanser av beige, står sterkt. Beige toner på grensen til gul har en fremtredende rolle, og er et allsidig utgangspunkt for en fargepalett, enten i kombinasjon med andre duse, men fargerike nyanser eller en annen sterk aksent. Det innredes etter prinsippet om at farge tåler farge best.
– Nyanser av grønt og blått er stadige favoritter. De er lette å omgi seg med, og har, som kjent, referanser til naturen, noe vi søker i ulik grad uansett innredningsstil, forteller Rikke Bye-Andersen.
Tregulv, fargesterk vinyl eller vinyl i naturtro mønster setter et moderne bakteppe for innredningsstilen og gir et godt utgangspunkt for mer farge. Stein og tre, og uttrykket disse materialene gir, er spesielt aktuelle, også når det gjelder gulv.

På bildet øverst til venstre: Sterke farger trenger en rolig base på gulvet. Noble Ek Manhattan er et klassiskt tregulv som holder gjennom lang tid. På bildet over til høyre: Tynnparkett fra Viva-serien er moderne, praktisk, lett å legge og mindre mottakelig for inntrykksmerker enn andre tregulv.  

På bildet til høyre: Mønstermiks i badet! Aquarelle Rustic Velvet Blush minner om kalkede vegger sammen med iQ Surface (gulv) og iQ Megalit (benk) i røde toner skaper en herlig energi.

Relatert innhold

Tarkett Shade Cream White parkett i soverom
Skandinaviske lyse parketter

Lyse parketter med lange planker skaper et skandinavisk uttrykk, og bringer naturen inn i rommet.

Tarkett Prestige Oak White Sand parkett i soverom
Skandinavisk design - naturlig og minimalistisk

Lyse gulv er en god base for det skandinaviske interiøret. Gulvenes uttrykk er laget av naturen, og er synonymt med nordisk design.

Relaterte gulvkolleksjoner