Romguiden

Romguiden

Finn det perfekte gulvet

Når du skal velge gulv til ulike rom i din bolig, er det viktig å tenke igjennom hvilken funksjon rommene skal har. Det er nemlig viktig at du velger gulv som er tilpasset både bruk og familiesituasjon, i tillegg til at det skal passe med resten av interiøret.
Det finnes nydelige parkettgulv, men dersom du har barn og større kjæledyr kan det være smart å legge et gulv som tåler denne belastningen. Det som er fint er at uansett hvilket type gulv du velger, så vil du finne et design som passer.

Her gir vi deg noen tips til hvilke gulv du bør velge til ulike rom.

Vi anbefaler deg også å prøve vår Romdesigner. Der kan du visualisere ulike gulv i ulike rom.
 

Gangen er førsteinntrykket av din bolig, og gulvet spiller en stor rolle. Her dras smuss og fuktighet inn og blir liggende på gulvet. Du må derfor velge et gulv som tåler dette, og som lett kan gjøres rent. 

Kjøkkenet er et av hjemmets viktigste samlingspunkter. Her nytes både kjappe og lange måltider, man gjør lekser, leker og jobber. Et kjøkkengulv må tåle at det søles med vann, at noen mister harde objekter, at ting knuser og at stoler skraper når de trekkes inn og ut. Det bør også tåle slitasje fra husdyr. Det er derfor viktig at du finner et gulvbelegg som kan håndtere alle påkjenninger fra en aktiv familie.

Dersom du skal legge gulv til et soverom for voksne, så er dette normalt et rom med liten slitasje. Du kan du derfor velge fritt etter hva du liker. Farger, teksturer og en behagelig atmosfære er det som gjør soverommet til et godt rom å hvile i. For å oppnå dette er det viktig å velge et gulv som både står i stil med interiør, og som gjør det godt å stå opp – hver morgen.

Å leke, skape og oppdage er et barns hverdag. Oversatt til gulvspråk betyr dette riper, flekker og hakk. Sørg for at ditt nye gulv både er med på leken, og tåler den. Små barn tilbringer mye tid på gulvet, og derfor vil du selvfølgelig at gulvet skal være så rent og støvfritt som mulig. Et mykt gulv som er lett å holde rent, er den best tenkelige lekeplassen. Tenk også på de akustiske egenskapene og varmeegenskapene i det gulvet du velger.

Stuen er et samlingspunkt til hverdags og fest. Når du skal sette ditt personlige preg på hjemmet, er det bare din egen fantasi som setter grenser. Gulv finnes for enhver smak, så hvilken stil foretrekker du? Eksklusivt? Klassisk? Trendy?

I våtrom med dusj eller badekar er vinyl et trygt valg når du skal sikre deg mot vannskader. Tarkett har både gulv- og veggbelegg med et stort utvalg av mønstre, farger som kan skape spennende kombinasjoner. På veggen kan du legge belegget horisontalt med en bord på toppen, og dermed slippe unna for mange skjøter. La deg inspirere av vårt moderne utvalg.

Mange innreder arbeidsrom eller kontor hjemme. Til dette anbefaler vi deg å velge et gulv som tåler litt mer slitasje fra f.eks. kontorstoler med hjul og tråkking inn med sko. Det skal også være pent, representativt og passe inn med øvrig innredning og stil. 

Relaterte artikler

Et moderne mørkt kjøkken innredet med fiskebensparketten Segno fra Tarkett
Fiskebensparkett - Segno

En ny årgang klassisk fiskebensparkett fra Tarkett. Se de ulike kombinasjonsmulighetene, og les mer om Segno her.

iQ Surface vinylgulv til baderom
Designkolleksjon til badet og vaskerommet

Trendy og slitesterkt gulv til ditt bad og vaskerom. Les mer om designkolleksjonen her:

Vinylgulv fra Tarkett
Vakre og solide vinylgulv til hus og hjem

Se våre flotte vinylgulv til hjemmet i de populære kolleksjonene Extra og Texstyle. Tarkett har produsert vinylgulv i mange år, og du finner dem under navnet ICONIK