Riktig behandling av parkett - før, under og etter installasjon

Riktig behandling av parkett - før, under og etter installasjon

En vakker parkett er et viktig interiørelement, og det påvirker rommets uttrykk. Parketten legges på rommets største flate, og setter derfor tonen for resten av innredningen. Det kan imidlertid fort bli et dårlig resultat, og i verste fall tilkomme ekstra kostnader, dersom du ikke legger gulvet ihht leggeanvisningen fra gulvleverandøren. Feil fremgangsmåte, og mangler i forbindelse med installasjonen, er ofte grunnen til at det oppstår f.eks knirk og sprekker i det ferdige gulvet.

Parkett er produsert av naturlig trematerialer, og lar seg påvirke av ytre faktorer. Derfor trenger det omtanke og omsorg, før – under- og etter legging, og ved bruk.

Feil som gjøres før, under eller etter montering, kan lett unngås dersom man følger leggeanvisningen.  Nede på denne siden finner du noen artikler med de viktigste rådene for en vellykket installasjon, og riktig vedlikehold av det ferdiglagte gulvet.

Relaterte artikler

Segno fiskebensparkett
Dette må du tenke på før du legger parkett

Før du skal legge et parkettgulv, er det noen ting som du må være på plass for at resultatet skal bli bra og for at gulvet skal holde seg vakkert i mange år. Les dette her.

Riktig legging av parkett
Riktig legging av parkett

Dette må du lese før du begynner leggingen av parkettgulvet, så er du forberedt og unngår feilene som oftest gjøres. Se artikkelen her.

Heritage Oak Chalk White parkett
Riktig pleie og vedlikehold av parkett

Et parkettgulv må vedlikeholdes riktig for at det skal holde seg pent i mange år. Her kan du lese hvordan du skal ta vare på og vedlikeholde lakkert og hardvoksoljet parkett.