Gulvtrender 2023 - Lekre tregulv til alle hjem

Gulvtrender 2023 - Lekre tregulv til alle hjem

Tregulv i ulike materialer

Tre er et levende materiale, med naturlige variasjoner i utseende. Materialet kan omtales som selve symbolet på naturen. Det er naturlig å bringe tre inn i hjemmet som et element fra naturen som roter oss til den lange, nordiske historien med tregulv. Utseende og egenskaper varierer etter type gulv, treslag, overflatebehandling og hardhet.

Parkett, laminat og vinyl er alle tre materialer som er tilgjengelig med tredesign, der de to sistnevnte har autentisk design og særlig praktiske egenskaper når det kommer til slitestyrke og rengjøring. Lyse tredesign har vært og er fremtredende for den nordiske interiørstilen, men nå er også mørkere nyanser på fremmarsj i nordiske hjem. Tresorter som eik, ask og valnøtt utmerker seg som særlig aktuelle i trendbildet for 2023.

Klikkvinyl i tredesign på kjøkken

Tendenser for gulv 2023 – Naturnært, bærekraftig og ærlig

De siste årene har vært preget av at vi har tilbrakt mer tid hjemme, og tendenser viser at våre nye rutiner har stor innvirkning på hvordan vi vil ha det rundt oss. Vi blir stadig mer bevisste i utformingen av hjemmene våre, og kriteriene for valg av materialer og kvaliteter vil ha en like stor betydning som det visuelle.

Valg av gulv tas med hensyn til et større perspektiv, hvor natur og bærekraft er essensielle begreper. Vi må forholde oss til en større variasjon i valg av gulvmaterialer for å ta vare på jordens begrensede ressurser. Vi innser at bærekraft også handler om å investere i produkter som skal vare lenge.

Bildegalleri

Kolleksjonene

Flere gulvtrender for 2023

iD Inspiration. Modulært vinylgulv fra Tarkett
Gulvtrender 2023 - Steindesign i alle husets rom

Naturtro og ultramatt steindesign på gulv i hele huset

Tregulv Noble Oak Retro i kjøkken
Gulvtrender 2023 - Kreativt bruk av mønster

Kreativt bruk av mønstergulv i alle rom gir et spennende interiør