Tarkett gulvvalg

Begynn oppussingen med gulvet

Gulvet er en av rommets største flater, og påvirker i stor grad øvrig interiør som farger, møbler og inntrykket av rommet. I tillegg er det en langsiktig investering som ofte blir liggende i opptil 15 år eller mer. Derfor anbefaler vi deg å starte med valg av gulv tidlig i oppussingsprosessen, og se viktigheten av å bruke god tid på og finne riktig gulv. Dette for å sikre et godt resultat og et helhetlig interiør. En god metode for å gjøre dette er ved bruk av moodboards.

Enten du skal beholde parkettgulvet ditt, slipe det, eller du har fått tak i en prøve av det nye drømmegulvet, er vårt råd å bruke gulvet som base for andre elementer som skal inn i rommet. Dette vil gjøre det enklere å foreta fargevalg og se hvordan gulv og vegger påvirker hverandre. Vi har satt sammen en del moodboards med ulike variantene av gulv som viser hvordan materialvalg, farger og øvrige elementer spiller inn i helhetsinntrykket. 

Lyst og nordisk

Lyse parkettgulv med tydelige tendenser fra nordisk design er en klassisk trend vi har hatt lenge i norske hjem. Lune og gode parkettgulv med historisk mønster utgjør basisen for dette moodboardet, her vist med Noble Eik Scandinavia. Elementer med naturlig karakter og en nedtonet dus fargepalett karakteriserer bildet, og gir et luftig og elegant uttrykk.

Her kan du se hele parkettkolleksjonen med Noble

Mørkt og lunt

Det har vært en økende interesse for mer bruk av farger i norske hjem de siste årene, og i takt med det har interessen for mørke gulv også økt. De mørke gulvene uttrykker en tydelig stil og dybde i interiør som skaper en varm og koselig atmosfære i rommet. Parkettgulvet Segno Eik Old Brown i klassisk fiskebensmønster har en spennende karakter, og ved å kombinere med lysere elementer skapes et moderne interiør med spennende kontraster.

Her finner du hele utvalget i den vakre Segno-kolleksjonen

Eksklusiv designvinyl

Våre bærekraftige vinylgulv har skapt stor internasjonal interesse for sitt design de siste årene. Vinyl er igjen blitt et eksklusivt og moderne materiale som verdsettes for sine overlegne egenskaper, og som et slitesterkt alternativ til bad, inngangsparti, vaskerom eller til og med kjøkken. Utvalget er stort og de ulike vinylkolleksjonene har unike design som hver for seg kan transformere et rom. iQ Surface har med sitt terrazzo-inspirerte mønster blitt veldig populært, og den varmbeige basisen i kolleksjonen gjør dette til et meget anvendelig gulv for hjemmet. Kombiner med varme rødbrune toner og materialelementer fra naturen, eller skap kontraster med sterkere fargebruk. 

Les mer om vår designvinyl til bad og vaskerom

Interiør og funksjon

Kjøkkenet er for mange hjemmets allrom, og dermed et rom som utsettes for mye slitasje. Ved valg av gulv bør man i tillegg til mønster og design, ha en tanke om praktisk vedlikehold og egenskaper. Vinyl- og laminatgulv er et utbredt valg til kjøkken nettopp på grunn av gode egenskaper, og ved å velge et nøytralt gulv kan man enkelt tilføre fargerike elementer og materialer som tilfører interiørt et personlig preg. 

Les mer om hvilke gulv vi anbefaler til kjøkkenet her

Inspirasjon til valg av gulv

Relatert innhold

Vakre og solide vinylgulv til hus og hjem

Se vårt store utvalg design, farger og mønster i vinylgulv til hus og hjem.

Vakkert eikegulv for mønsterlegging

I kolleksjonen Segno kombineres høy produktkvalitet og -finish, med et helt nytt designkonsept, tilgjengelig i fem nyanser.

Velg riktig gulv til alle hjemmets rom

Valg av gulv er en omfattende prosess for mange. Vi gir deg tips til valg av riktig gulv til hjemmets ulike rom.