Grace – Svanemerket parkett med ny ultramatt, silkemyk overflate

Grace – Svanemerket parkett med ny ultramatt, silkemyk overflate

Nå lanserer vi en Svanemerket parkettkolleksjon som kombinerer det naturlige uttrykket til et oljet gulv med det enkle vedlikeholdet av et lakkert tregulv. Grace-kolleksjonen består av 1-stavsgulv i to ulike bredder, 3-stavsgulv og rutebord – totalt tolv eikegulv i seks fargefamilier i varme, naturlige og harmoniske toner. Alle behandlet med en ny, unik ultramatt lakk som gir en silkemyk og lettstelt overflate.

I Grace samarbeider den supermatte overflatebehandlingen, den myke børstingen og de delikate nyansene i et gulv som holder seg vakkert over tid. Kolleksjonen er behandlet med Proteco ExtraMatt, en ny lakk som gjør gulvene slitesterke og lettstelte i hverdagen. Takket være lakken får Grace en matt og silkeglatt overflate der verken skinn eller glimmer oppstår i treets tekstur, uansett lysforhold. Gulvets overflate er børstet for å fremheve eikens naturlige årring og karakter.   

Når man bruker et tregulv sliter man ikke på selve treet, men på overflatebehandlingen. Det er derfor viktig at denne er så sterk som mulig, ettersom man ellers må slipe om gulvet oftere.  

Å utvikle en ny overflatebehandling for tregulv tar tid, og Tarkett har jobbet med det nye patenterte* lakksystemet i mer enn to år for å sikre de beste egenskapene når det gjelder bærekraft, teknisk ytelse og utseende. 

Grace Oak Era, ett matt Svanenmärkt trägolv

Bærekraftig, Svanemerket og miljøsertifisert

Grace er Svanemerket takket være at gulvene har en høy andel fornybart materiale, god slitestyrke og oppfyller Svanens strenge krav til helse- og miljøfarlige stoffer. For at et produkt skal bli godkjent, kreves sertifikat og dokumentasjon samt omfattende tester av uavhengige laboratorier. Grace er blant annet testet for å sikre at gulvene oppfyller kravene til lave utslipp og dermed skaper et sunt inneklima. Også Tarketts produksjonsenheter har blitt kontrollerte og godkjente – hvor en viktig faktor for vurderingen er at produksjonen er energieffektiv. 

Grace er også sertifisert med bærekraftsmerkingen Cradle to Cradle®, og hele kolleksjonen er PEFC (PEFC / 05 – 35 -125) sertifisert for bærekraftig skogbruk.**  

En grunnleggende egenskap ved et bærekraftig gulv er at det er av så god kvalitet at det varer lenge. I likhet med Tarketts øvrige tregulv er Grace et godt eksempel på nettopp dette. Et Grace-gulv har lang levetid og kan få nytt liv når det eldes gjennom sliping og lakkering. Gulvet er behagelig å gå på, er lett å rengjøre og har en effektiv beskyttelse mot hverdagsslitasje og flekker. Grace eldres naturlig og holder seg vakkert uten komplisert vedlikehold. 


* Patentsøkt WO2021/152084 
** PEFC er verdens største sertifiseringssystem for bærekraftig skogbruk. PEFC-merket på et trebasert produkt viser at det er laget av treråvare fra bærekraftig forvaltede skoger i henhold til PEFCs krav. 

Relaterte artikler

Tarkett Prestige Oak White Sand parkett i soverom
Skandinavisk design - naturlig og minimalistisk

Lyse gulv er en god base for det skandinaviske interiøret. Gulvenes uttrykk er laget av naturen, og er synonymt med nordisk design.

Tregulvsdesign i ulike materialer
Gulvtrender 2023 - Lekre tregulv til alle hjem

Naturtro og ultramatt overflate med tredesign

GRACE - Svanemerket ultramatt parkett