Klimaets påvirkning på parkettgulv

Klimaets påvirkning på parkettgulv

Gulv tilpasset det nordiske klimaet

Tre er et naturmateriale som påvirkes av klimaendringene i årets fire årstider.  Når vi varmer opp våre hus på vinteren får vi et tørt inneklima, og trefibrene i gulvet trekker seg sammen og plankene "krymper". Ved varmere temperaturer på våren og sommeren, øker luftfuktigheten og treet ekspanderer. Disse endringene i temperaturer, kan føre til sprekker i gulvet. At tre er et levende naturmateriale som krymper og sveller, avhengig av temperatur og luftfuktighet, er noe vi har tatt hensyn til i hele tilvirkningsprosessen av parkettgulvene.

Det er fremfor alt to ting som gjør at Tarketts parkettgulv er tilpasset det nordiske klimaet.

  1. Vi tar hensyn til fuktighetsgraden i treverket under hele produksjonsprosessen for å få et så stabilt gulv som mulig. Det dreier seg for eksempel om ulike avanserte og tilpassede tørkeprosesser.
  2. For å redusere de naturlige bevegelsene til et minimum er parketten oppbygd i tre sjikt. Ved å krysse fiberretningene på de tre sjiktene motvirkes bevegelsene i treet effektivt, og vi får balanse og stabilitet i gulvet.

 

Tarketts parkettgulv er ikke bare vakre, men de er også produserte for våre nordiske klimaforhold. I land med mildere vintre, stilles det ikke samme krav til et tregulv og svingninger i inneklimaet. Vel verdt å tenke på når du velger parkettgulv.

 

Tradisjon siden 1886

Tarkett har produsert parkettgulv siden 1886, og helt fra begynnelsen av har det vært utført et ekte genuint håndverk.  Med denne kunnskapen om håndverket, er vi i dag en ledende moderne produksjonslinje som leverer millioner av kvadratmeter tilpasset miljø og mennesker over hele verden.

Når du velger et parkettgulv fra Tarkett får du mer enn selve parkettgulvet. Du får også erfaringen og kunnskapen som sikrer en meget høy kvalitet. En kunnskap som har blitt bygd opp og utviklet gjennom generasjoner. Idag kombineres denne kunnskapen med det absolutt siste innen produksjonsteknologi, hvilket gir nye, moderne, smarte og vakre parkettgulv. Hvert år lanseres nyheter og innovasjoner som har blitt utviklet for å møte nye trender innen design og innredning. Hvert år er de klassiske parkettgulvene med for å gi inspirasjon og styrke varemerket Tarkett. En av grunnene til Tarketts suksesshistiorie er det sterke ønske og viljen om stadig forbedring og å aldri slå seg til ro.

Relaterte artikler

Pleie- og vedlikeholdsprodukter til gulv
Pleie- og vedlikeholdsprodukter til gulv

Riktige rengjøringsmidler til gulvet ditt er viktig for at det skal holde seg pent i mange år. Les mer om det her

Gulvlegging
Verktøy til gulvlegging

For å få det aller beste resultatet når man legger gulv, så er det en del hjelpeverktøy som kan bidra til dette.

Foreslåtte kolleksjoner