Det optimale gulvet til hytta

Det optimale gulvet til hytta

I en hytte har et riktig gulvvalg stor betydning for både funksjon og trivsel. Gulvene må være praktiske og slitesterke, og i mange tilfeller er det også en fordel at de er lette å legge selv, slik som Tarketts klikk-vinyl og laminatgulv. De produseres i brede bord og naturtroe mønster som tre- og betongdesign – det finnes et gulv for alle interiørstiler.

La oss komme med noen gode gulvforslag til hyttetypene vi har flest av her i Norge.

Den moderne hytta

Å reise ut av byen til hytta i ferier og helger, er en luksus som mange både ønsker, og unner seg. Livet i byen er preget av rutine og hverdager, og mange av oss bor i urbane strøk. Som en kontrast til vår bolig i byen, møter den moderne hytta naturen gjennom store vinduer med utsikt over åker, skog, fjell eller vann. Grensene mellom natur og interiøret viskes nesten ut, og en moderne helårshytte innredes ofte med rolige, lyse, organiske og skandinaviske elementer. Akkurat slik vi liker her i nord.

Tarketts laminatkolleksjoner og vinylgulv er ypperlige valg for den moderne stilen, og her vil du finne mange naturtroe design og nordiske nyanser.

Hytta i skogen eller ved sjøen

En hytte går ofte i arv gjennom generasjoner, og dens historie kommer tydelig frem i en miks av gammelt og nytt interiør. Her sitter alle minnene i veggene.

Denne herlige hytta åpner vi opp om våren og stenger ned for vinteren da den ofte ikke er bygget for opphold gjennom den kalde årstiden. Her samles familie og venner på liten plass, og hytten må gulvet tåle både lekende barn og rampete hunder. Vi tråkker inn med skitne støvler, og toleransen er høyere for et mer robust bruk av huset enn vi har hjemme.

Her legger du et slitesterkt klikk-gulv som er enkelt å installere selv, og lett å gjøre rent. Starfloor Click Ultimate er det ultimate gulvet til sommerhytta, hvor vi oppholder oss kun i den varme årstiden.

Helårshytta på fjellet

Hytta på fjellet er like fin å besøke hele året. Fjellet frister med gåturer i storslått natur, bærplukking i umiddelbar nærhet, og etterlengtet rekreasjon. Hyttetradisjonen blant oss i nord har lange røtter, og hytta på fjellet har vi hatt lenge. Vi liker å komme oss til "seters".

Moderne arkitektur og interiør, harde gulv med brede bord og høy takhøyde kan lett gi dårlig akustikk. På hytta vil vi ha det lunt og behagelig, og vi holder en lunk på varmen gjennom den kalde sesongen slik at det er behagelig når vi kommer opp. Løsningen på akustikken er å legge et gulv fra laminatkolleksjonen SoundLogic. Disse gulvene er produserte med en akustikkdempende bakside i kork, og du behøver derfor ingen ytterligere underlag for å dempe lydvolumet i rommet. Det gjør at leggingen går raskt og kostnadseffektivt, og det er praktisk når materialer skal fraktes og legges på en avsidesliggende hytte.

Det som også gjør laminat til det perfekte hyttegulvet, er at det ikke skades om du går inn med skiskoene på. Designet er så naturnære og ekte at du ikke ser forskjell på laminaten og f.eks en parkett.

Viktig å tenke på:

Vær oppmerksom på at raske og store temperatursvingninger påvirker materialet i alle harde gulv, som når du kommer opp til hytta en kald kveld og fyrer for fullt. Det er derfor alltid lurt å ha litt varme på i hytter som benyttes i den kalde årstiden. Starfloor Click Ultimate er et stabilt gulv som fint klarer temperaturforskjeller rommet mellom +10°C og +60°C. Gulvvarme under både laminat og klikkvinyl må ikke overstige +27°C. 

Les mer om dette i installasjonsanvisningene for de ulike gulvene.

Laminatgulv Woodstock på hjemmekontor
Laminatgulv inspirasjon

Holdbart, slitesterkt, lettstelt og praktisk. Det er nødvendige egenskaper for et gulv i et hjem med aktivitet, liv og røre. Gulvene er utstyrte med det limfrie klikksystemet 2-lock.

Rengjøring av laminatgulv med mop
Rengjøring og vedlikehold av laminatgulv

Hvordan rengjør jeg mitt laminatgulv? Her finner du informasjon om laminatgulv.

Relaterte kolleksjoner