Her er en liten guide for deg som skal velge nytt gulv

       

Tre eller laminat?

Tre er et vakkert og naturlig materiale som skaper en lun og hyggelig atmosfære, men det er ikke å stikke under en stol at dette gulvet også krever spesiell skånsom behandling og bruk. Det er kanskje lurt å velge et laminatgulv dersom du har barn og/eller kjæledyr. Laminater kommer i meget naturtro designs, og det kan ofte være vanskelig å skille disse fra parkettgulv. Men med laminat du får en mer solid overflate som tåler folk med fart i bena. Gulvene finnes også med lyddempende bakside, og er perfekte i f.eks leke-/barnerom.

Vinyl kan både rulles ut og klikkes på plass

Vinyl er et meget robust, lettstelt og trendy gulv som passer i alle rom. Du kan fint legge det i stua, for nå finnes utgaver av vinyl med både naturtro tremønster og lekre grafiske designs. Husk at i våtrom må du passe på å legge noe som er våtromsgodkjent. Og tenk på hvor smart det er å legge vinyl på et kjøkkengulv som skal tåle høy trafikk, søl og rot.
Har du sett hvor lett det er å legge klikkvinyl? Vinyl i plankeformat kan legges i alle rom bortsett fra i våtrom. Dette er gulv som du klikker sammen på kort tid, og her finnes det mønster og designs for enhver interiørstil. Klikkvinyl er slitesterkt og lett å gjøre rent. Legg det i gangen, så behøver du ikke være bekymret når minstemann løper inn med støvlene på.

Tekstil på gulvet – inn i varmen

Tepper luner og gir et deilig varmt underlag å stå og gå på. Dette er gulvet som er på full fart på veg tilbake i de norske hjem, og de er superlette å legge – særlig om man velger teppefliser. Rom med tepper er igjen kommet inn i varmen.

Skal du legge varme under gulvet?

Både parkett, laminat og vinylgulv kan brukes i forbindelse med vannbåren varme eller selvbegrensende elektrisk varme. Det er viktig at hele gulvflaten har en jevn temperatur. Maksimal overflatetemperatur skal være 27 grader. Kontroller alltid med gulvvarmeleverandøren. Husk; gulvvarme skal alltid stå på før gulvet legges!!!

Hvor lenge skal gulvet leve?
Uansett hva du velger av gulv, skal du være nøye med å velge noe du liker. Tenk igjennom hva du ønsker av gulvet. Ønsker du å følge de siste trendene og kanskje bytte gulv med jevne mellomrom? Eller skal det være et gulv som du skal leve lenge med? Et gulv byttes ikke like ofte som f.eks. tapet, gardiner og annen innredning.

Relaterte artikler

Starfloor Click 55 Plus

ROMGUIDEN

Når du skal velge gulv til ulike rom i din bolig, er det viktig å tenke igjennom hvilken funksjon rommene skal har. Det er nemlig viktig at du velger gulv som er tilpasset både bruk og familiesituasjo

LES MER
Nobel Eik Broadway

TIPS OG RÅD

LES MER