Vakre gulv til hjemmet

Vakre gulv til hjemmet

Vakre gulv til hjemmet

Gulvet er et viktig, og kanskje det største, interiørelement i rommet. Det skal ligge der lenge, og det bidrar til å skape en helhet i interiøret. Samtidig som det skal passe inn i din stil, så stiller du kanskje noen krav til at gulvet skal være praktisk, slitesterkt og skjuler skitt og støv.  Et gulv har mange funksjoner, og det er derfor viktig å tenke igjennom hva du ønsker skal være gulvets oppgave før man tar et valg som du vil måtte leve med i mange år. Her kan du lese litt om trender, legging, rengjøring, overflatebehandling og annet.

Trender påvirker oss når vi skal velge interiør til våre hjem. Vi har sett litt på hva som sies å bli de viktigste interiørtrendene i 2019. Kanskje dette kan inspirere deg også?

Når du skal velge et nytt gulv, skal du først og fremst velge noe du liker. Men tenk også igjennom hvor du skal legge gulvet, og hvilken funksjon det skal ha. Det er nemlig mange ulike materialer og funksjonaliteter å ta hensyn til. Det kan du lese litt mer om her.

Sokkel- og overgangslister gjør gulvet komplett. Det er når listene er på plass, at gulvet kommer til sin fulle rett. Utvalget av lister er stort og variert. 

Det er avgjørende at man velger riktige vedlikeholdsprodukter til parketten. Den er sårbar for vann, og hardvoksoljede gulv må behandles på en helt spesiell måte. Her kan du se hva du skal bruke.

Mange tror at man skal bruke vann og grønnsåpe ved rengjøring av parkettgulv. Det er akkurat hva man ikke skal gjøre, og det er viktig å ta hensyn til hvilken overflatebehandling parketten har.