Ulike størrelser og mønster på parketter

Ulike størrelser og mønster på parketter

Mønstergulv, plank eller stavparkett?

Tregulv er naturlige og vakre, og de kommer i mange ulike formater og utførelser. Parketten er ett av rommets største interiørelementer, og utførelsen påvirker hvordan rommet og uttrykket blir.

Du kan velge mellom 1-stavs, 2-stavs eller 3-stavs planker, eller lekre eksklusive mønstergulv. Her er en liten forklaring på de ulike størrelsene og typene gulv som finnes.

1-stavs parkett/plank

På et 1-stavs gulv er det bare en stav fra stammen på treet i bredden på planken. Dette kalles derfor ofte for et plankegulv.
Med bredere emner fra treet får gulvet et eksklusivt uttrykk, og de naturlige fargevariasjonene fra råvaren kommer godt frem. 

Du kan velge følgende bredder:

MiniPlank: 110/117mm
MidiPlank: 134mm
Plank/Plank XT: 162/190mm
   

 

2-stavs parkett

Plankene på en 2-stavs parkett er produsert med 2 staver i bredden. Det gir et elegant uttrykk, men litt mer livlig enn et 1-stavs gulv.
Dette er gulv som passer i de aller fleste rom. Tenk over at i mindre rom virker denne versjonen av parkett mer elegant enn om man legger en bred plank.  

Disse får du i følgende bredder: 

190 og 194mm 

3-stavs parkett

Som navnet sier, er gulvet satt sammen av 3 staver i bredden på hver planke. Stavenes plassering på hver planke, gir et livlig uttrykk på det ferdiglagte gulvet. Et 3-stavs gulv passer fint i mindre rom, da designet vil bidra til økt romfølelse.

Disse får du i følgende bredder:

190 og 194mm. 

Parkett i rutemønster og flettemønster

Ved å velge en parkett der hvor lamellene legges i ulike retninger på planken, så får du et unikt og eksklusivt gulv. Dette er ekte håndverk som kommer til rette i både større og mindre rom. Designene er inspirerte av historiske mønstergulv.

Noble leveres i tre versjoner; Big Block, Small Block og Basket Weave.

Big Block

Store ruter i et strukturert og vakkert uttrykk.

Størrelsen på de store rutene er 190x190mm, og en rute dekker hele bredden på planken som er 190mm bred.

Small Block

Plankene har 2 små ruter i bredden. Et morsomt og livlig uttrykk, hvor den hardvoksoljede eiken spiller ut alle sine fargenyanser.  

Rutene i mønsteret er 95mm brede og lange, og plankene kommer i 190mm bredde. 

Basket Weave

Dette er et flettedesign som kan minne om teknikken i gamle flettekurver. Gulvet får et mykt uttrykk, og bringer et eksklusivt grunnlag for interiøret i rommet. 

Plankene kommer i 192mm bredde.

Fiskebein og mønsterparkett

Segno - modulærparkett som kan legges i flere mønster

Segno er et genialt mønstergulv som åpner opp for flere leggemåter.

På grunn av sin modularitet kan vår vakre parkett Segno legges i mange ulike mønster. Stavene er produserte i skala 1:5, som betyr at 5 kortsider kan legges mot en hel lengde av stavene. Det åpner opp for mange muligheter. Du kan legge Segno i det klassiske fiskebensmønsteret, eller et moderne uttrykk der vertikale linjer møter horisontale i et rutemønster.

Hver planke er 600x120mm, og kan bestilles som venstre- og/eller høyreplanker.

Foreslåtte kolleksjoner