Steg 8-10: Bruk moodboardet til å lykkes med farge, mønstre og budsjett

Steg 8-10: Bruk moodboardet til å lykkes med farge, mønstre og budsjett

Steg 8: Lykkes med mønster

Varier små, mellomstore og store mønster for en harmonisk helhet.
Ikke vær redd for å bruke mønster! Flere ulike design i ett rom kan bli kjempefint, men for å få ulike mønster til å harmonisere, bør du variere størrelsene. Et design med stort mønsterbilde passer best i kombinasjon med små og mellomstore uttrykk. Tenk også på hva som "dominerer" i rommet, og hvor blikket lokkes først. Er det et kunstverk, et sengeteppe, eller en sofagruppe?

Gulv Iconik Tarkett

Steg 9: Lykkes med farger

En fin fargepalett kan bli grunnlaget for en hel innredning, uansett budsjett.
En strategi for å skape en vellykket fargepalett er å begynne med fargen du liker best. Google fargen, og finn kombinasjoner med denne som du liker. Ta et besøk i butikken og be personalet hjelpe deg med forslag.  Tegn en skisse av rommet, for å gi deg selv et klarere bilde av hvor alt skal være. Se på lyset i rommet og hvordan lyset endrer seg i løpet av dagen. Butikkpersonalet kan hjelpe deg med å tilpasse farger etter rommets forutsetninger. Hvis du vil male med en prøveboks av en farge på veggen, må du huske å gjøre den stor slik at du ser ordentlig. Vil du se hvordan et gulv ser ut, bør du kjøpe en kvadratmeter og legge det på gulvet. Ønsker du et ensfarget rom? Jobb med materialer og ulike teksturer for å skape variasjon.

Gulv Iconik Tarkett

Steg 10: Hold deg til budsjettet

Jo mer du lærer om ulike materialer, desto klokere kan du velge. Dyrest er ikke alltid best.
Det vanskeligste med å innrede kan ofte være å holde budsjettet. En måte er naturligvis å kjøpe én ting om gangen og la innredningen vokse frem over tid. Men enkelte rom, som barnerom, bad, kjøkken og kontorer, må ofte komme raskt i orden. Her gjelder det å ikke gå på kompromiss med kvaliteten – for kostnaden du skal regne på er kostnaden over tid. Spør butikkpersonalet hvor lenge produsenten garanterer at et materiale holder ved normal bruk. Utsettes rommet for mye slitasje – velg slitesterke materialer. Hvis du lykkes med å gjøre mange kostnadseffektive valg, kan det gi plass til enkelte mer eksklusive innkjøp.

Gulv Iconik Tarkett