Steg 5-7: Lag moodboardet ditt

Steg 5-7: Lag moodboardet ditt

Steg 5: Digitalt eller fysisk moodboard?

Det skal være enkelt å lage moodboardet. Velg den metoden du er mest komfortabel med.
Om du vil lage et digitalt eller et fysisk moodboard avhenger av hva du foretrekker. Men et tips er at moodboards vanligvis er enklest å lage digitalt, spesielt hvis mye av inspirasjonsmaterialet ditt består av digitale bilder. Formålet er jo at du skal kunne definere stilen din. Det digitale moodboardet blir en huskelapp du kan ta med deg på telefonen og vise frem ved behov. I neste trinn derimot, når du skal sette sammen en farge- og materialpalett, er det ofte lettere å jobbe fysisk.
 

Gulv Iconik Tarkett

Steg 6: Organiser inspirasjonsmateriellet ditt

Fjern alt som ikke passer til stilen din.
Nå er det på tide å begynne å slette. En strategi er å ta utgangspunkt i et bilde med noe som du allerede har -  et rom, et mønster eller en farge du elsker. Vil du jobbe digitalt, ta bilder av de fysiske objektene. Vil du heller jobbe fysisk, skriv ut bildene dine. Fjern det som ikke passer, og sett sammen til en helhet med «klipp-og-lim».

Gulv Iconik Tarkett

Steg 7: Fra moodboard til valg av farge og materiale

En farge- og materialcollage er broen mellom moodboardet ditt og det å begynne å innrede.
Moodboardet ditt uttrykker følelsen som du ønsker, og nå må den oversettes til noe mer konkret. Neste trinn er derfor en farge- og materialcollage. Velge ut de fargene og materialene du faktisk kommer til å bruke, og gå til butikker og be om å få prøver på materialet som du kan ta med hjem. Se hva som passer inn, og ta med bitene på handletur. Test de ulike elementene sammen, og ta bilder når du er fornøyd.

Gulv Iconik Tarkett