Steg 1-4: Forarbeidet til moodboardet ditt

Steg 1-4: Forarbeidet til moodboardet ditt

Steg 1: Dokumenter rommets forutsetninger

Ta utgangspunkt i rommets forutsetninger og detaljer.
Ta bilder! Det første bildet bør være er et bilde av det faktiske rommet. Hvilke egenskaper har rommet? Finnes det detaljer å forholde seg til, en fliseovn, stukkatur, et spesielt vindu? Er rommet lyst eller mørkt? Stort eller lite? Har det en spesielt vakker side der du vil at blikket skal trekkes først? Skriv ned rommets forutsetninger.

Gulv Iconik Tarkett

Steg 2: Lag en liste over eksisterende innredning

Er det noe du allerede eier som inspirerer den rette følelsen?
En sikker vei er å først lage en inventarliste av eksisterende innredning og deretter ta beslutninger om farge og materiale til vegger og gulv. Et innredningsprosjekt begynner sjelden med et tomt rom, og du har sikkert allerede ting du ønsker å gjenbruke. Ta bilder av elementer som sofa, pledd eller gardiner som du liker. En vanlig feil er å begynne med å male vegger og legge gulv – for deretter kanskje å oppdage at fargene ikke passer til møblene.
 

Gulv Iconik Tarkett

Steg 3: Still deg spørsmål

Sett ord på hva du liker.
Hvilken følelse ønsker du at hjemmet skal ha? Formuler din egen historie: «Et rom der alt ser ut til å komme fra hav og strand» eller «et hjem der hvert rom inviterer til kreativitet og inspirasjon». Å sette ord på hva du liker, hjelper deg i neste trinn når du skal søke inspirasjon. Utfordringen kan for eksempel være å "innrede en liten gang", "hjemmekontor på soverommet", "barnerom til treåring", "koselig stue". Finnes det et rom du virkelig elsker å oppholde deg i? Hvordan ser det ut? Hvilke ting, innen alle kategorier, synes du er vakre? Hva er viktig for deg?

Gulv Iconik Tarkett

Steg 4: Søk inspirasjon

Ikke bry deg om prislapper når du lager moodboardet. Dyr design kan hjelpe deg med å finne det beste blant alle prisgunstige alternativer.
Nå er det på tide å bruke ordene du har skrevet ned for å søke inspirasjon. Lagre bilder eller ta skjermbilder og legg dem i en mappe. Ikke vær for realistisk på dette stadiet. Ser du et teppe du liker, men som du absolutt ikke har råd til– ta det med likevel. Et moodboard er ikke en handleliste, men til for å oppdage stilen din. La deg inspirere av film, kunst, arkitektur, mote, smykker, natur, mennesker. Det kan være et portrett av et menneske i et miljø som fanger den rette følelsen. Noe som viser en fargekombinasjon du liker. Forlat Internett og søk igjennom interiørmagasiner, aviser, butikker og loppemarkeder. Samle stoffstykker, steiner, et smykke.
 

Gulv Iconik Tarkett