Slik velger du gulv til sommerhytta

Slik velger du gulv til sommerhytta

Når våren kommer, og sommeren er rett rundt hjørnet, kan man begynne å glede seg til lange rolige dager på hytta. Vi omfavner ferien, og slår opp vinduene på hytta for å trekke inn frisk sjø- eller skogsluft. Vi lar oss påvirke av naturen og omgivelsene, som himmelen, havet og svabergene, eller av trærne, mosen og det duggfriske gresset når vi skaper miljøer både hjemme og på hytta. Hvilke materialer og farger benytter du i interiøret for å skape harmoni med omgivelsene og atmosfære? Hva er din fargepalett?

Gulvet er rommets 5. og kanskje største flate, og det har stor påvirkning på hvordan et interiør harmoniseres. I tillegg til at gulvet skal være pent, så bør det være lettstelt slik at du slipper å bruke av din dyrebare fritid til unødig rengjøring og vedlikehold.

Hytta er vårt andre hjem, men vi fører ofte en annen livsstil der. Ytterdøren står åpen hele dagen, vi har flere gjester, og vi prioriterer tid til å kose oss. Men før sommersesongen starter for fullt, så er det kanskje noen prosjekter som bør gjennomføres for at hytta skal bli ship shape. Er det kanskje på tide å skifte gulvet i gangen, hvor alle løp inn og ut med støvler og sko på i fjor? Eller er det et nytt kjøkken- eller stuegulvet som står for tur?

Her får du noen smarte tips til gulv i sommerhytta. Dette er gulv som er lette å legge, enkle å vedlikeholde, og du kan velge og vrake i designs som tilfører interiøret akkurat det uttrykket som du ønsker deg.

Parkett i naturens egen fargepalett

Ta med naturen inn, og legg et lekkert gulv av ekte tre. Vi har hørt med markedssjef Ingeborg Bigum Borgen i Tarkett hva folk ønsker seg av et parkettgulv på hytta. «På hytta er det like fint å ha en helt lys parkett, som et mørkt gulv med mer varme og sjel. Brede planker i nordisk design passer godt til måten vi nordmenn liker å innrede våre fritidshus, og ikke minst elsker vi følelsen av å gå med bare tær på ekte treverk. Det gir oss følelsen av å komme enda tettere på naturen» sier Ingeborg. Hun forteller videre at Tarkett har produsert parkett i over 120 år, og utvikler produktene sine jevnlig ihht interiørtrender og nordmenns preferanser. «Nettopp derfor lanserte vi 7 helt nye fargenyanser i 2018, hvor vi har «lånt» noen av de vakreste fargene fra naturen. I kolleksjonen Shade fra Tarkett finner du nydelige parketter med lakkerte og hardvoksoljede overflater. Naturlig tilskudd til det nordiske interiøret.»

Fakta om parkett

 • Naturlige råmaterialer som gir et sunt inneklima
 • Lekre design i nydelige fargenyanser
 • Lett å legge
 • Typiske Nordiske gulv som føles varme og myke å gå på

Klikkvinyl – naturtro, vedlikeholdsfritt og solid

På hytta er vi kanskje mindre opptatte av å bruke tid på rengjøring og vedlikehold. Med klikkvinyl trenger du ikke å bekymre deg om minsten løper inn med støvlene på, hunden sklir inn på klørne, eller om dryppende vått regntøy eller badetøy slenges på gulvet. Disse lettlagte vinylgulvene er robuste gulv som tåler høy belastning og vannsøl (ikke for våtrom). De er enkle å klikke sammen, og de kan godt legges på et eksisterende gulv dersom det ikke er for mykt men rett og plant. Gulvene har en lun overflate, og det finnes et hav av designs som er så nær opp til parkett i design at kun det mest trente øyet vil kunne se forskjell på overflaten. Klikkvinylen Starfloor Click fra Tarkett bidrar til å redusere trinnlyden i rommet med opptil 19dB. Helt perfekt for en familie med et høyt aktivitetsnivå.      

Fakta om den ultimate klikkvinylen

 • Innebygget komposittkjerne og akustikkdempende bakside
 • 19dB trinnlydsdemping, og meget lave utslipp av gasser
 • Flise- og plankeformat
 • Fold down klikksystem
 • 0,55 slitesjikt, bruksklasse 33, 6,5 mm tykt

Adjø gammel hyttevinyl – hallo nydelig designvinyl!

Vinyl på rull har fått en ny renessanse, og dette er kanskje det ultimate hyttegulvet. Det finnes i så mange lekre mønstre og farger, at her er det muligheter for å finne noe for enhver smak. Vinylgulv er smarte og enkle, og de har vært benyttet i norske hytter i alle tider. Du kan enkelt legge vinyl i hele hytta, og få et fantastisk holdbart og tøft gulv. Den myke og varme overflaten gjør at det er godt å gå på, og det tåler høy belastning. Lett å rengjøre er det også. «Det beste med vinyl på rull er at du enkelt kan legge den selv. Du får den i 3 ulike bredder, og du bestiller ønsket lengde. Gulvet kommer levert til forhandler i tilpasset størrelse, og da er det nesten bare å rulle det ut» sier Ingeborg i Tarkett. Men dersom du skal legge vinyl på badet, skal du ikke installere selv. «Til hyttebadet ditt får du hjelp av en profesjonell installatør som legger våtromsvinylen for deg. Med våtromsvinyl på badegulvet, blir det 100% tett, og behovet for varmekabler blir heller ikke så stort da det føles mykt og varmt å gå på» avslutter Ingeborg. Dette gulvbelegget vil vi se mer av i tiden som kommer.

Fakta om vinyl på rull

 • Lett å holde rent
 • Tåler mye belastning
 • Mykt og behagelig å gå på
 • Demper trinnlyd, meget lave utslipp av gasser og skaper et godt inneklima
 • Lett å legge, og mange design å velge blant

Bildegalleri