Nå kan parketten din resirkuleres

Nå kan parketten din resirkuleres

23 May 2023

Fra 1. juni kan forbrukere for første gang levere tilbake brukte parkett- og tregulv hos Maxbo-varehusene på Hvam og Lier på Østlandet. I første omgang er dette et pilotprosjekt i de to varehusene. Om tilbudet er en suksess vil ordningen utvides til andre varehus. Det brukte gulvmaterialet som samles inn skal brukes i utvikling av nye parkettgulv på Tarketts fabrikk. 

Det unike pilotprosjektet som nå starter opp, er et samarbeid mellom Tarkett og Maxbo. Målet er en betydelig bedre ressursbruk og økt andel materialgjenvinning.

Fremtidens sirkulære løsninger handler om å redusere klimaavtrykket, og forutsetter innovativ materialbruk. Frem til nå har det vært normal prosedyre for forbrukere som pusser opp å kjøre brukte gulv til et avfallsanlegg, hvor materialet går til energigjenvinning. Denne nye returløsningen vil redde viktige ressurser og gjøre oss alle mer bevisst verdien av råvarer som kan brukes på nytt, sier Per Olaf Øxseth.

Ifølge tall fra Prognosesenteret og IFI, ble det i 2022 solgt cirka 2,6 millioner kvadratmeter med parkettgulv i Norge, og statistikken viser at nordmenn i snitt bytter gulv hvert niende år.

Parkett- og tregulv har lange tradisjoner i norske hjem, og det er mye gammelt og fullt brukbart tregulv som blir kastet ved oppussing. Ressursbruk og fokus på sirkulærøkonomi er viktigere enn noen gang. Denne nye løsningen er unik, og gjør det nå mulig for både produsenter, varehus og forbrukeren å bidra til økt materialgjenvinning, sier kategoridirektør Heidi Huseth i Maxbo

Øxseth i Tarkett og Huseth i Maxbo er glade for at de nå endelig kan lansere den nye løsningen for resirkulering av gulv, som de første aktørene på markedet.

Løsningen lanseres i Maxbo sine varehus på Hvam og i Lier fra 1. juni.