Moodboard – slik lager du en god plan

Moodboard – slik lager du en god plan

Et moodboard er en collage med en samling av bilder, tekster og objekter som skaper følelsen som du ønsker i f.eks et oppussingsprosjekt. Moodboard brukes som et verktøy av profesjonelle designere og arkitekter, men det er like nyttig for deg som privatperson når du planlegger nytt eller endring i interiøret.

Lag moodboards som en proff. Det bidrar til å forenkle samtalen med andre familiemedlemmer, butikkpersonalet og håndverkere når du skal forklare hva du ønsker. I vår guide Moodboard – sånn gjør du det, gir vi deg tips hvordan du finner din stil, eksperimenterer med ulike materialer, og holder budsjettet.

Bygg ditt moodboard

Steg 1–4:

Forarbeidet til moodboardet ditt

Steg 5–7:

Lag moodboardet ditt

Steg 8–10:

Bruk moodboardet ditt

Iconik Tarkett

JOBB MED INTERIØR SOM EN PROFF

Det trenger ikke være hverken vanskelig eller dyrt å gjøre endringer i hjemmet. Når det kommer til gulv, er Tarketts vinylkolleksjon Iconik på rull like lett å jobbe med som farger og  tapeter. Dette slitesterke og kreative gulvmaterialet hjelper deg med å skape den rette følelsen i hjemmet – til en lavere pris.

Gulv Iconik Tarkett

Tre fordeler med å lage et moodboard:

 1. Kjøp mindre.
  Når du vet hva du vil ha, så holder du deg til planen og kjøper derfor færre ting og tar de rette avgjørelsene.
 2. Spar tid.
  Når ditt moodboard er ferdig, bidrar det til å begrense valgene. Da vet du hva du trenger, og du sparer tid. 
 3. Bedre hjelp.
  Det blir enklere å forklare butikkpersonalet hva du er på jakt etter.


Ikke bekymre deg for formen på moodboardet. Det viktigste er at det bidrar til at du tar de rette beslutningene. Legg derfor ikke ned masse jobb i å få det til å se ut som et kunstverk – hvis du da ikke blir bitt av moodboard-basillen.

Et moodboard er en huskelapp som hjelper deg med å definere stilen din.

Shade - Tarkett tregulv

Tre steder du kan finne interiørinspirasjon:

De vanligste stedene å søke interiørtips er på Instagram, Pintrest, i interiørmagasiner og ikke minst hos naboen. Men la oss gi deg tre ekstra tips til hvor du kan finne hva som trender, og hva som kan påvirke deg mot de beste beslutningene:

 1. Motevisninger
  Fargepaletter fra motevisninger dukker ofte opp i interiører et par år senere. Søk på nettet etter visninger fra de siste årene. 
 2. Reiser
  Bygg opp arkivet ditt med farger, mønstre og innredningsideer som du opplever på reiser. Besøk vintagebutikker og boutiquehoteller, loppemarkeder og botaniske hager. Samle på stoffbiter og trykksaker.
 3. Interiørbutikker
  Spør personalet om materialegenskaper, og be dem vise både nyheter og favoritter fra sortimentet.