Dette må du tenke på når du skal velge gulv til ulike rom

Dette må du tenke på når du skal velge gulv til ulike rom

En guide for deg som skal velge nytt gulv

Det er mye å velge i når du skal legge nytt gulv, men det viktigste er at du på forhånd tenker igjennom hvor du skal legge gulvet, hva du bruker rommet til, og hvilke farger og materialer liker du best. Her er noen gode råd fra oss:    

Skal du velge parkett eller laminat?

Parkett er produsert av vakre naturmaterialer som skaper en lun og hyggelig atmosfære, men gulvet krever en mer skånsom behandling og bruk. Tar du godt vare på parketten din, har du et vakkert gulv i mange år. Det er veldig mye å velge i, så tenk hvilket uttrykk og design du liker best. 

Det kan være smart å velge et laminatgulv dersom du har barn og/eller kjæledyr. Laminat kommer i flotte naturtro designs, og det kan ofte være vanskelig å skille disse fra parkettgulv. Men med laminat du får en mer solid overflate som tåler mye. De leveres også med lyddempende bakside, og er perfekte i f.eks leke-/barnerom.

Maremma Oak Laminat i stue

Derfor skal du velge vinyl

Vinyl på rull er meget robuste og lettstelte gulv som passer i alle rom. Det finnes vinyl med naturtro tre- og steinmønster, og lekre grafiske design som matcher nydelig til nordiske interiørtrender.

I våtrom kan du bare legge våtromsgodkjente gulvbelegg, men da blir også resultatet 100% tett om det legges av en fagperson. Vinyl på bad og vaskerom er funksjonelt og smart, men det gjelder også for andre rom. Tenk over hvor smart det er å legge vinyl på kjøkkengulvet som må tåle høy trafikk, harde støt, søl og rot. Det sparer deg for en masse bekymringer.

Klikkvinyl er lett å legge. Dette er planker med en vinyl overflate som «klikkes» sammen på samme måte som du legger en parkett. Klikkvinyl kan legges i alle rom bortsett fra våtrom. Disse gulvene klikker du sammen på kort tid, og her finnes det mønster og designs for enhver interiørstil.

Klikkvinyl og vinyl på rull er slitesterkt og lett å gjøre rent. Legg ett av disse gulvene i gangen, så behøver du ikke være bekymret når minstemann løper inn med støvlene på.

Tepper på vei inn i norske hjem

Tepper luner og gir et deilig varmt underlag å stå og gå på. Tekstil på gulvet er tilbake i interiørbildet, og de er superlette å legge – særlig om man velger teppefliser. Mange tepper som produseres i dag er med på å skape gode inneklima.

Legge varme under gulvet

Varme under gulvet er deilig for bare føtter, og det skaper en lun varme i rommet. Både parkett, laminat og vinylgulv kan brukes i forbindelse med vannbåren varme eller selvbegrensende elektrisk varme. Det som er viktig er at hele gulvflaten har en jevn temperatur, og at maksimal overflatetemperatur ikke overskrider 27 grader. Kontroller alltid med gulvvarmeleverandøren. Husk; gulvvarme skal alltid stå på før gulvet legges!!!