Dette må du tenke på når du skal velge gulv

Dette må du tenke på når du skal velge gulv

Her er en liten guide for deg som skal velge nytt gulv

       

Skal du velge parkett eller laminat?

Tre er et vakkert naturligmateriale som skaper en lun og hyggelig atmosfære, men det er ikke å stikke under en stol at dette gulvet også krever en mer skånsom behandling og bruk. Men tar du vare på parketten din, har du et vakkert gulv i mange år. Det er veldig mye å velge i av gulv, så du vil garantert finne en parkett etter din smak.

Det kan være smart å velge et laminatgulv dersom du har barn og/eller kjæledyr. Laminater kommer i flotte naturtro designs, og det kan ofte være vanskelig å skille disse fra parkettgulv. Men med laminat du får en mer solid overflate som tåler mye. De leveres også med lyddempende bakside, og er perfekte i f.eks leke-/barnerom.

Derfor skal du velge vinyl

Vinyl er meget robuste og lettstelte gulv som passer i alle rom. Det finnes vinyl med både naturtro tre- og stenmønstre, og lekker grafiske design som matcher nydelig til nordiske interiørtrender.

I våtrom må du bare legge våtromsgodkjente gulvbelegg, og resultatet blir også 100% tett om det legges av en fagperson. Vinyl på bad og vaskerom er funksjonelt og smart, men det gjelder også for andre rom. Tenk over hvor smart det er å legge vinyl på kjøkkengulvet som må tåle høy trafikk, harde støt, søl og rot. Det sparer deg for en masse bekymringer.

Har du sett hvor lett det er å legge klikkvinyl? Dette er planker med en vinyl overflate som «klikkes» sammen på samme måte som når du legger en parkett. Klikkvinyl kan legges i alle rom bortsett fra våtrom. Disse gulvene klikker du sammen på kort tid, og her finnes det mønster og designs for enhver interiørstil.

Klikkvinyl og vinyl på rull er slitesterkt og lett å gjøre rent. Legg ett av disse gulvene i gangen, så behøver du ikke være bekymret når minstemann løper inn med støvlene på.

Tepper på vei inn i norske hjem

Tepper luner og gir et deilig varmt underlag å stå og gå på. Dette er gulvet som er på full fart tilbake i interiørbildet, og de er superlette å legge – særlig om man velger teppefliser. Mange tepper som produseres i dag er med på å bedre inneklimaet.

Legge varme under gulvet

Varme under gulvet er deilig for bare føtter, og det skaper en lun varme i rommet. Både parkett, laminat og vinylgulv kan brukes i forbindelse med vannbåren varme eller selvbegrensende elektrisk varme. Det som er viktig er at hele gulvflaten har en jevn temperatur, og at maksimal overflatetemperatur ikke overskrider 27 grader. Kontroller alltid med gulvvarmeleverandøren. Husk; gulvvarme skal alltid stå på før gulvet legges!!!