Hvilke gulv skal du velge om du har hund?

Hvilke gulv skal du velge om du har hund?

Hund + Gulv?

Våre firbente venner gjør ofte som de vil, og de påfører ekstra slitasje på en bolig. Derfor er det lurt å tenke litt ekstra etter når det skal legges gulv i et hjem med hund.

Vinylgulv

Det absolutt beste alternativet for et hjem med hund, er vinylgulv.

Den solide og sterke overflaten på vinylgulvet har høy motstandsdyktighet mot riper. Vinylgulv er dessuten både flekktavvisende, og lett å rengjøre. Noe som er bra hvis man har en valp.

Det øverste myke sjiktet demper også lyden fra klør som løper over gulvet. Vinylgulv er dessuten det deiligste gulvet for hunders føtter.

Vinylgulv kan kjøpes fra rull, eller i plankeformat som klikkes på plass.

Laminatgulv

Laminat er en annen favoritt blant hundeeiere. Laminaten har en fantastisk slitestyrke, og den tåler mye fra aktive husdyr. Laminat er lett å gjøre ren, og krever ingen avanserte vedlikeholdsprosedyrer. På dette gulvet kan hunden utfolde seg fritt, og du behøver ikke være bekymret om den løper inn med skitt og grus på labbene.

Parkett

Man kan ha parkett når man har hund, men da er det viktig å velge et gulv med en bra overflatebehandling i enten lakk eller hardvoksolje.

Når du skal velge parkettgulv til et hjem med hund er det viktig å vite litt om hardheten i treslaget. Et hardere treslag gir mindre merker, men f.eks på et eikegulv kan merker etter hundens klør vises i visse lys.