Gulvvarme

Gulvvarme

Kaldt ute - varmt inne

Mange hjem installerer gulvvarme for å få den lune og behagelige varmen i rommet. Gulvvarme kan du legge under nesten alle typer gulv, og varmekabler under laminatgulv, parketter og vinylgulv fra Tarkett er intet unntak.

Det som er viktig når du legger varmefolie eller vannbåren varme under laminatgulv og parkett, er å ha kontroll på temperaturen. Disse varmeelementene kan gjøre skade på gulvet om det blir for varmt. Varmekabler under laminat eller parkett må ikke produsere mer enn 27 grader på overflaten, da det tørker ut materialet i gulvet slik at det kan sprekke. Det som også er viktig, er å kontrollere varmen under tepper og hyller/møbler som er plassert på gulvet.

Løft på teppet

Tepper og møbler slik som bokhyller, sofaer og annet som ikke står på bein, stenger varmen inne og kan gjøre store skader på gulvet. Når varmen overstiger maksimalt anbefalte 27 grader på overflaten kan dette føre til uttørking og sprekker i parketten og laminaten, og det kan misfarge gulvbelegg.

For å unngå disse skadene anbefaler vi deg å løfte på teppet og flytte på møbler for å ta en rask sjekk på temperaturen. Dette kan gjøres med et IR-termometer eller annet verktøy som raskt måler varmen på overflaten. En slik sjekk kan spare deg for ødeleggelser og påfølgende kostnader for reparasjoner.

Unngå store temperatursvingninger

Unngå store og raske temperatursvingninger i gulvvarmen ettersom det innebærer stor påkjenning på gulvet. Dette gjelder spesielt parkettgulv og laminat hvor det ligger i treverkets natur å svelle og krympe etter årstid og luftfuktighet i rommet. Vi anbefaler en gradvis oppvarming av parkettgulvet på for eksempel hytta, om det er lenge siden gulvet og rommene har vært varmet opp. Følger man dette rådet kan man unngå den største påkjenningen, og dermed redusere risikoen for skader forårsaket av uttørking og varme.