Arimaster reflection

Gulvtrender 2024 - varmt, autentisk og naturnært

Omsluttende kulører, materialer og design.

Året 2024 bringer med seg en bølge av omsluttende kulører, materialer og design. Gulvet, som en fundamental del av enhver interiørstil, spiller stadig en viktigere rolle i å skape atmosfære som inviterer til komfort og estetisk nytelse. Varme, autentisitet og naturnærhet er sentrale begreper for hvordan vi ønsker å ha det hjemme i det kommende året, og som har en direkte innvirkning på hvilke gulv vi ønsker å leve på og med.

Til tross for flere fellestrekk og glidende overganger, har Tarkett skilt ut tre retninger.

Omsluttende og innbydende kulører

Varme kulører gir en lun og inviterende følelse. Toner av rosa, rødt, terrakotta og varmt tre dominerer trendbildet for 2024. Retningen vitner om en gjenoppdagelse av fargenes kraft og kan overføres til en rekke forskjellige gulvmaterialer og -design. Søken etter det varme er ofte unisont med materialfølelse.

Tekstilgulv og tepper gir taktiliteten vi søker etter. I dag brukes tekstilgulv hovedsakelig i offentlige miljøer, men kan fungere like godt i private hjem som krever ekstra lunhet.

Varme tretoner slår sjelden feil som base i husets oppholdsrom, og gir dessuten en naturlig varmeisolasjon.

Vinyl er et materiale som oppleves som varmt å gå og stå på, og er tilgjengelig i en rekke innbydende kulører. Linoleum består av naturlige ingredienser og er mykt og behagelig å bevege seg på.

Referanser til naturens paletter og mønster

Naturen har alltid vært en utømmelig kilde til inspirasjon – særlig for den nordiske interiørstilen, og det kommende året er intet unntak. Gulvdesign vil i økende grad trekke inspirasjon fra naturens mangfoldige farger og mønstre. Fra jordtoner, til havets nyanser og skogens grønne sjatteringer.

Tarkett begrenser ikke design med referanser til naturen til én spesifikk gulvtype, men tilbyr muligheter innen alle gulvkategorier – som totalleverandør av gulvløsninger.


Skogens skyggespill er mulig å gjenskape med tekstilgulv, fjellets mange variasjoner er å gjenkjenne i fragmenterte vinylgulv og hvitpigmenterte parkettgulv leder tankene til hvite, langstrakte strender.

Autentiske stein- og flisdesign

Stein- og flisgulv har en tidløs appell, men vi ser en økende interesse for autentiske stein-, betong- og flisdesign på mer praktiske og rimeligere materialer. Denne retningen handler om å kombinere det beste fra begge verdener – estetikken til ekte stein, med de praktiske fordelene og tilpasningsmulighetene til moderne gulvbelegg.

Vinyl har mangfoldige egenskaper, som gjør det mulig å prioritere design, uten at det går på bekostning av vedlikeholds- og rengjøringsegenskapene. Steinens organiske variasjoner, betongens bestandighet og flisens mulighetsspenn er mulig å gjenskape med Tarketts vinylsortiment.

Det brede sortimentet inkluderer blant annet terrazzo-design med gylne fragmenter, delikate marmor-design og design hentet fra lokale og mer eksklusive mineraler.

Teppeflis fra Desso & Patricia Urquiola

Les om de ulike retningene i gulvtrendene for 2024

Lune farger
Gulvtrender 2024 -Omsluttende og varme kulører på gulvet og interiøret

Varme farger gir en lun og inviterende følelse. Rosa, rødt og terrakotta er gjeldende farger i interiøret 2024.

Steindesign og flisdesign på gulv
Gulvtrender 2024 - Autentiske stein- og flisdesign

Stein- og flisdesign på gulv er tidløst, og de autentiske uttrykkene kan gjenskapes på mer praktiske og rimeligere materialer.

Naturens farger og mønster på gulv
Gulvtrender 2024 - Naturens paletter og mønster på gulvet

Naturen er en utømmelig kilde til inspirasjon for det nordiske interiøret