Godt inneklima

Godt inneklima

Godt inneklima

Vi vil at våre gulv skal bidra til et bedre miljø der mennesker bor, arbeider eller oppholder seg. Gulvene skal være behagelige å gå på, enkle å vedlikeholde, gi god akustikk og bidra til et sikkert og sunt inneklima

Noen eksempler fra virkeligheten

Ftalatfrie vinylgulv med lave emisjoner 

Allerede i 2009 begynte vår fabrikk i Ronneby, Sverige, å anvende ftalatfri mykgjører i produksjonen av homogen vinyl. I 2014 startet introduksjonen av ftalatfri teknologi i samtlige av Tarkett sine fabrikker der vinylgulv produseres. Den mykgjøreren Tarkett benytter i produksjonen i dag, er godkjent for bruk i matvareemballasje og i leker for barn under 3 år. 
Dette, sammen med vårt kontinuerlige arbeid for lave VOC-emisjoner, gjør at vi bidrar til bedre inneklima.

 

Vinylgulv uten biocider 

For å minimerer miljø –og helserisikoen og eventuell utvikling av resistente bakterier, har Tarkett helt sluttet med å tilsette biocide (antibakterielle) tilsetningsstoffer i gulvene.  

 

Tepper som bidrar til å rense luften

Våre tepper Desso Airmaster® er produsert med en patentert teknologi som fanger opp og holder på små støvpartikler, og bidrar på den måten å reduserer mengden luftbåret støv opp til 4 ganger mer effektivt enn tradisjonelle tekstilgulv. 

 

Gulv for ulike behov 

Vi har et bredt sortiment av spesialgulv som f.eks. bidrar til bedre akustikk, gir ekstra god komfort, er sklihemmende eller hjelper synshemmede.