Trender og inspirasjon

Trender og inspirasjon

Trender, inspirasjon og design!

«Gulvet er den femte veggen». «Gulvet er det største møbelet». Kjært barn har mange navn.

Mange glemmer at gulvet er ett av de største interiørelementene i rommet, og hvordan det er med på å sette preg på rommets uttrykk. Men hvor starter mann? Velger vi gulvet først, eller velger vi gulv etter hva vi møblerer med og farger på resten av rommet?

Trender og mote påvirker oss uansett, og elementene i rommet bør fungere sammen. Her har vi sett på hvilke farger som noen store aktører mener vi skal velge i 2019.

Happy Homes er en kjede som er flinke til å inspirere sine kunder, og til å se helheten. Deres kunder kåret på slutten av 2018 fargen KULP til folkets favoritt -  en lekker grønnblå farge som passer nydelig inn i dagens trendbilde. Markedssjef Lene Høiseth sier at «Kulp er en utrolig nydelig grønnblå farge som ligger i sjiktet mellom blått og grønt på fargesirkelen. Den forandrer seg etter lyset og omgivelsene, slik at den kan se både grønn, blå eller grå ut».

Dette bekrefter at tendensene fra siste del av 2018 lever videre. Vi elsker fortsatt blå og grønne fargetoner.

Se hvor lekkert Shade Eik Snow Flake hadde passet til Happy Homes' Kulp!

Fargerike tar oss også tilbake til naturen med sin Årets Farge 2019: Sølvgrønn.

Denne fargen skaper svale oaser som vi kan trekke oss tilbake til når vi ønsker ro og hvile. Fargen er inspirert av disen som legger seg over grønne enger. Det er denne fargen vi finner igjen i fjellets vakre palett om høsten, og i den sarte fargen bak på bladene om våren. Sølvgrønn passer nydelig sammen med mørke gulv, tekstiler av lin, florlette gardiner og puter med forskjellige teksturer.

Vi foreslår Starfloor Click Ultimate Bleached Oak - Brown til denne delikate fargen.

 

Jotun jobber med mange av de viktigste aktørene innen interiørdesign og styling, og de er med på å bestemme mye av det som skjer på fargefronten hjemme hos folk flest. I forbindelse med Oslo Design Fair i 2018 samarbeidet Jotuns fargesjef Lisbeth Larsen med interiørstylist Kirsten Visdal. Visdal er kjent for sin teft for nydelige nordiske stemninger. Hun bruker mye naturmaterialer og norsk design i et moderne formspråk. Her kommer de flotte parkettene inn med brede bord og delikate hardvoksoljede overflater.
Se bildet av lekre Shade Eik Soft Beige.

Dette er noen av retningene som kom ut av dette samarbeidet, og som vil leve videre i 2019:

  • Dus og harmonisk fargepalett, gjerne nedtonet og monokromatisk
  • Klare kontraster og mønstre
  • Finn din egen smak og stil – lekenhet er helt i tiden
  • Flere farger i bruk – også tak skal males i farge
  • Blomster i interiøret (ekte, mønster på tapet og tekstiler)
  • Varige og holdbare interiørelementer

Nordsjø Ide og Design gjør noe helt eget, og velger ut en farge som de kaller Spiced Honey. Dette er en varm og gyllen fargenyanse som utstråler positivitet og optimisme. Fargen påvirkes av hva du setter sammen med den, men blir oppfattet som både harmonisk og sofistikert.

Fargeekspertene ved Nordsjö og AkzoNobels Global Aesthetic Centre gjør seg bemerket med deres årets farge 2019, og de gir oss en lekker farge som fungerer utmerket i dagens trendbilde. Tenk deg denne fargen sammen med det lekre gulvet Noble Eik Chelsea. 

I sterk kontrast til de norske preferansene i blått, grønt og duse nyanser, så har Pantone tro på noe helt annet. Living coral er en spennende oransje farge med en gylden undertone. Den gir et friskt pust til både interiør og mote. Pantone sier at mennesker i dag trenger «trøst og munterhet i et kontinuerlig skiftende miljø».  Dette en spennende oransje farge med en gylden undertone som vi forhåpentligvis vil se mer til.

Tapet har kommet tilbake for fullt det siste året. Det er nydelig å kombinere tapet med malte vegger, og skal man tro leverandørene er det endeløse muligheter for mønster, farger og teksturer. Et godt alternativ til å variere uttrykket på hjemmets vegger.
Les mer her hva IFI skriver om hvordan du kan matche årets farger med tapet 

 

Uansett trender og anbefalinger, så er det du som bestemmer hvilke farger og gulv hjemmet ditt skal ha. Se alle muligheter som finnes her på vår nettside.

(Kilder: ifi.no/Tarkett.no/fargerike.no/Nordsjo.no/blogg.happy-homes.no/ fashionista.com)

Relaterte artikler
Dette må du tenke på når du skal velge gulv
Dette må du tenke på når du skal velge gulv

Her er en liten guide for deg som skal velge nytt gulv: Tre eller laminat? Vinyl på rulle eller klikk? Tekstil på gulvet ?