Vakre gulv til hjemmet

Gulvet er et viktig interiørelement i rommet. Det skal ligge der lenge, og det bidrar til å skape en helhet i interiøret. Samtidig som det skal passe inn i en spesiell stil, er det kanskje viktig at gulvet er praktisk, slitesterkt og skjuler skitt og støv.  Alt ettersom hvem som skal bruke det, og hvor det skal legges. Gulvet har mange funksjoner, og det er derfor viktig å tenke igjennom hva du ønsker skal være gulvets oppgave før man tar et valg som du vil måtte leve med i mange år. Her kan du lese litt om trender, legging, rengjøring, overflatebehandling og annet.
 

Trender påvirker oss når vi skal velge interiør til våre hjem. Vi har sett litt på hva som sies å bli de viktigste interiørtrendene i 2018. Kanskje dette kan inspirere deg også?

Trender og inspirasjon

Når du skal velge et nytt gulv, skal du velge noe du liker. Tenk igjennom hvor du skal legge gulvet, og hvilken funksjon det skal ha. Det er nemlig mange ulike materialer og funksjonaliteter å ta hensyn til. Det kan du lese litt mer om her.

Velg riktig gulv

Sokkel- og overgangslister gjør gulvet komplett. Det er når listene er på plass, at gulvet kommer til sin fulle rett. Utvalget av lister er stort og variert. 

Velg riktig tilbehør

Det er avgjørende at man velger riktige vedlikeholdsartikler til tregulv. De er sårbare for vann, og hardvoksoljede gulv må behandles på en spesiell måte. Her kan du se hva du skal bruke.

Pleie- og vedlikeholdsprodukter til gulv

Mange tror at man skal bruke vann og grønnsåpe ved rengjøring av parkettgulv. Det er akkurat hva man ikke skal gjøre, og det er viktig å ta hensyn til hvilken overflatebehandling parketten har. 

Slik rengjør du parkett