Ressursregnskap

Ressursregnskap

Spare på ressursene

Vårt mål er å optimalisere material –og energiforbruket i hvert minste steg av produksjonsprosessen, slik at vi får lavere utslipp og sparer på jordens ressurser. Vi etterstreber å alltid spare på ferskvann, senke andelen fossil energi og minimere våre utslipp av drivhusgasser.

Eksempler fra virkeligheten

Vi benytter fornybar energi for å optimalisere produksjonen og spare miljøet

  • Vår parkett –og tregulvsfabrikk i Hanaskog bruker 80% fornybar energi, først og fremst gjennom å benytte eget avfall fra produksjonen (trespon o.l.) i energiproduksjonen, men også gjennom å benytte seg av såkalt grønn strøm (strøm med opprinnelsesgaranti)
  • Vi produserer egen strøm via solcellepaneler på våre fabrikker og anlegg i Italia (linoleum) og Nederland (tekstilgulv) 
  • Ved vår vinylgulvfabrikk i Ronneby (Sverige) har Tarkett fått offentlige bidrag til å investere i miljøvennlig teknologi og produksjon, og er nå i ferd med å bytte fra enheter som bruker fossilt drivstoff til enheter som går på strøm.
  • Ved vår linoleumsfabrikk i Italia har vi installert et varmevekslersystem som gjenbruker varme fra de store ovnene og en biomassekoker som produserer varmtvann for å varme opp ovnene.