Gulvtrender 2021 – naturnært, retro og eksklusivt!

Gulvtrender 2021 – naturnært, retro og eksklusivt!

Forkjærlighet for naturlige materialer og estetikk vil prege gulvtrendene for 2021. Vi ønsker å omgi oss med færre, spesielt utvalgte og bærekraftige elementer, som de lyse og elegante eikegulvene er et godt eksempel på. De mønstrede tregulvene i retrostil fortsetter å vokse i popularitet, og det samme gjør de eksklusive og resirkulerbare vinylgulvene.

Bærekraft er ikke lenger bare en trend, men en selvfølge.

Skandinaviske lyse tregulv – med innflytelse fra japansk estetikk

Det er flere likheter mellom den skandinaviske og japanske innredningsfilosofien. Ikke minst deler vi forkjærligheten til naturlige materialer, og følelsen av det enkle og upretensiøse. Vi vil omgi oss med færre men utvalgte elementer, som er bærekraftige. De lange parkettplankene i vakre lyse nyanser, harmonerer med synet på skjønnhet og jakten på enkel estetikk og harmoni. Den naturlige stilen kombineres gjerne med møbler i ulike trematerialer, gjerne i beige- og bruntoner. 

På bildet: Shade Oak Cream White XT

Mønstrede tregulv – en nytolkning av det klassiske rutemønsteret

Mønstrede tregulv tilfører karakter og en spennende dimensjon til rommet. Inspirasjonen til Noble-kolleksjonen kommer fra det klassiske rutemønstrede gulvet fra 1950-tallet. Et retrogulv med nøye utvalgte eikestaver, som kombinerer klassisk med nytt og gir et moderne og retro designuttrykk. Det rutete mønsteret finnes i forskjellige farger og størrelser - fra lyst skandinavisk, til varmt mørklasert. Overflaten er børstet og behandlet med hardvoksolje, noe som tilfører gulvet en vakker, matt struktur. 

På bildet: Noble Eik Scandinavia

Eksklusive designgulv i resirkulerbar vinyl

Bærekraft er ikke lenger en trend, men en selvfølge. Materialene skal være slitesterke, holdbare og kunne gjenvinnes når de ikke skal brukes mer. Et eksempel på virkelige holdbare gulv, er de eksklusive svenskproduserte vinylgulvene i iQ-serien. Bak disse ligger et omfattende innovasjonsarbeid som er utført innen bærekraft og design. Opprinnelig ble iQ-gulvene utviklet for offentlige miljøer, men nå er de mer og mer vanlige i private hjem der det stilles høye krav til både estetikk og funksjon. Gulvene er 100% resirkulerbare, og passer like godt på kjøkkenet og i gangen, som på vaskerommet eller på badet.

På bildet: iQ Surface Rouge Airy

Forslag på kolleksjoner