Velg landVelg land
Norge - Privatpersoner

Tenk på følgende når du skal velge gulv

For priser, kontakt en av våre forhandlere.

Vakre gulv til hjemmet
Gulvet er en viktig del av interiøret og totalinntrykket i ditt hjem. Gulvet skal være praktisk, slitesterkt og skjule skitt og støv, og så skal det være pent å se på og matche med den øvrige innredningen. Her er noen tips til deg før du velger gulv:

Rommets funksjon bestemmer valg av materiale
Vakre tregulv kan passe nesten overalt i hjemmet, unntatt i våtrom. Her må du ha noe som er våtromsgodkjent, så velg praktiske og lettstelte vinylgulv fra vår våtromskolleksjon Aquarelle. Vinyl kan du legge i alle rom, og det er nesten ubegrenset antall farger og mønstre å velge i. Trenger du et robust gulv, er laminatgulv både lettstelte og et slitesterkt gulvmateriale. Laminat kan leveres med en støydempende bakside, men tepper demper også lyd og gjør rommet varmt og koselig. Tekstilgulv passer ikke spesielt godt i kjøkken og våtrom. Kanskje du heller skal velge tidløse linoleumsgulv i vakre farger.

Hvor lenge skal gulvet leve?
Uansett hva du velger av gulv, skal du være nøye med å velge noe du liker. Tenk igjennom hva du ønsker av gulvet. Ønsker du å følge de siste trendene og kanskje bytte gulv med jevne mellomrom? Eller skal det være et gulv som du skal leve lenge med? Et gulv byttes ikke like ofte som f.eks. tapeter, gardiner og annen innredning.

Gulv med mønster eller farger
Du kan velge blant et nesten ubegrenset utvalg av farger, mønstre og materialer. I vinyl kan du finne moderne grafiske mønstre, tre- og stenimitasjoner, og de produseres i både plankeformat og på rull. Slik kan du skape et trendy interiør med et holdbart gulv. Parkett finnes i hele fargeskalaen fra helt hvitt til sort, og som 1-, 2- eller trestavs. Ønsker du et urbant eller eksklusivt gulv, kan du velge Hollandske rutemønster eller brede 1-stavs plank.  Med laminat kan du også få fiskebensmønster og trepreg i alle farger. Valget er ditt, og valget er stort.

Skal du legge varme under gulvet?
Både parkett, laminat og vinylgulv kan brukes i forbindelse med vannbåren varme eller selvbegrensende elektrisk varme. Det er viktig at hele gulvflaten har en jevn temperatur. Maksimal overflatetemperatur skal være 27 grader. Kontroller alltid med gulvvarmeleverandøren. Husk; gulvvarme skal alltid stå på før gulvet legges!!!

Hvordan ta vare på gulvet
Stopp skitten i gangen! Uansett hva slags gulv du velger, skal du alltid passe på å ha en god matte både utenfor og innenfor ytterdøren. Da stoppes skitt og støv før det kommer inn. Og glem ikke filtputer under møbelbena, det er en annen viktig detalj for å beskytte gulvet.

Sjekk også hvordan du skal vedlikeholde gulvet som du kjøper, slik at det holder seg pent lenge. Det er ulike krav til ulike overflater hvordan disse skal ivaretas. Det skal være enkelt å gjøre rent og holde gulvet pent. Spør etter Tarketts vedlikeholdsprodukter hos din gulvforhandler. Disse produktene hjelper til med å vedlikeholde og bevare dine gulv.

Lykke til med det nye gulvet ditt.

VIKTIG:  Bilder på hjemmesiden kan aldri erstatte virkelige prøver. Farger og mønstre kan variere. Bestill ikke ditt nye gulv før du har vært hos nærmeste forhandler og sett en prøve i virkeligheten.